De beste webhosting
op een rijtje
Wij deden het voor jou, en selecteerden de beste hosting-providers.
De beste webhosting van België
1
One-click-installatie van CMS'en (waaronder WordPress) mogelijk.
Waarom kiezen voor Combell?
- Snelste webhosting
- 100% Belgisch
- Dag en nacht ondersteuning
- Maximale uptime
- Het eerste jaar een gratis domeinnaam
2
Waarom kiezen voor TransIP?
- Snelste webhosting
- Maximale uptime
3
Waarom kiezen voor Easyhost?
- Beste prijs / kwaliteit
- 100% Belgisch
4
Waarom kiezen voor VDX?
- Beste prijs / kwaliteit
- 100% Belgisch
5
Waarom kiezen voor Vimexx?
- Laagste prijzen
Andere hosting-providers die net buiten de top 5 vielen
Kies voor webhosting met een controlepaneel op jouw maat
Hosting vergelijken kan op veel vlakken. Elk hosting-pakket heeft bijvoorbeeld een controlepaneel. Wanneer je weinig of geen technische kennis hebt, kies je best voor een hosting-provider die met een gebruiksvriendelijk controlepaneel werkt.
Gebruikt je hosting-provider het erg uitgebreide CPanel of PLESK, en ben je niet zo technisch? Dan zijn andere providers met een eenvoudiger controlepaneel het overwegen waard.
Veelgestelde vragen over webhosting
Wat met goedkope hosting?
De goedkoopste webhosting kiezen kan aanlokkelijk lijken, maar pas ermee op. Webhosting-providers die prat gaan op héél lage prijzen prijzen, lopen vaak de kantjes af op vlak van dienstverlening en producten.
Bij shared (web)hosting worden verschillende websites op één fysieke server gezet. Goedkope hosting-providers zetten vaak té veel websites op een server, waardoor jouw site niet optimaal werkt.
Goedkope webhosting is dus niet altijd de beste keuze. Webhosting vergelijken om de juiste webhosting te vinden, kan inderdaad door prijzen te vergelijken, maar verlies de rest niet uit het oog.
Want bij welke hosting-pakketten krijg je bepaalde voordelen? Neemt een bepaalde hosting-provider automatische back-ups? Krijg je een gratis domein of gratis SSL-certificaat bij je hosting-pakket? Welke hosting-providers bieden uitstekende prestaties en onbeperkt dataverkeer?
Goedkope hosting is dus zeker niet de beste hosting. De beste hosting-providers kies je namelijk op basis van de prijs-kwaliteit-verhouding.
Welke webhosting kies je best voor WordPress?
Voor WordPress-hosting heb je op zich enkel een Linux-webhosting pakket nodig. Alle webhosting-providers uit onze lijst bieden zulke hosting-pakketten aan.
Meer nog: sommige aanbieders hebben specifieke WordPress-hosting. Dat is hosting die is ontworpen om er optimaal WordPress-websites op te laten draaien.
Zo hebben Combell, Easyhost en VDX Managed WordPress-pakketten. Met zo’n webhosting-pakketten gaat je hosting-provider de nodige updates aan je WordPress-website, plug-ins en thema’s uitvoeren.
Dat zorgt voor minder zorgen voor jou, én zorgt dat je website altijd veilig is dankzij de laatste beveiligingsupdates. Heb je geen zin om elke week te controleren of er nieuwe updates beschikbaar zijn? Dan is deze optie de kleine meerprijs zeker waard.
Wat heb je nodig voor een website?
Om aan de slag te gaan met je eigen website, heb je een domeinnaam en (web)hosting nodig. Op die webhosting kun je aan de slag met een Content Management Systeem zoals WordPress of Joomla.
Je kan ook een ‘website-maker’ gebruiken om je website te bouwen. Meestal heb je dan geen webhosting-pakket nodig.
Hoe gaat domeinnaam.com hosting vergelijken?
Bij domeinnaam.com gaan we kijken naar de kwaliteit van verschillende hosting-bedrijven, om er zo de beste hosting uit te selecteren. Daarbij worden een aantal factoren in rekening gebracht.
Wanneer een hosting-provider verschillende hosting-pakketen aanbood, keken we naar het meest populaire pakket voor onze beoordeling.
Service & Ondersteuning
Ondersteuning is belangrijk bij goede hosting. Daarom gaan we kijken hoe de verschillende webhosting-aanbieders bereikbaar zijn. Is er enkel Engelstalige support, of word je in je eigen taal bediend? Word je snel geholpen?
Maar ook de extra’s bij de service zijn belangrijk in de webhosting-industrie. Is er een gratis verhuisservice? Krijg je een gratis domeinnaam en gratis SSL-certificaten bij je hosting?
Ook keken we of een host automatische back-up-mogelijkheden bood. Zo biedt Combell bijvoorbeeld dagelijkse back-ups bij hun verschillende soorten hosting. Dat is een groot voordeel voor wanneer iets misloopt met je website.
Stabiliteit & Uptime
De meeste hosting-providers zorgen ervoor dat hun servers en harde schijven stabiel genoeg zijn om je website op te laten draaien. Maar toch zijn er grote verschillen te merken in de hosting-wereld.
Daarom letten we ook op de uptime-garanties. De beste webhosting blijft natuurlijk altijd online!
Snelheid & Prestaties
Dit is een puntje waar we erg veel aandacht aan besteden. Wie je website bezoekt, moet snel bediend worden. We kijken welke garanties providers maken op vlak van snelheid en prestaties.
Daarbij wordt in rekening gebracht met welke PHP-versie de provider werkt voor je shared hosting-plan, en of er onbeperkt dataverkeer wordt aangeboden.
Maar we gaan ook kijken of je bijvoorbeeld onbeperkt FTP-accounts kunt aanmaken. Sommige providers bieden zelfs een onbeperkt aantal MySQL-databases aan. Dat laat zich voelen in de quotering die we aan de respectievelijke hosting-bedrijven toekennen.
Gebruiksgemak controlepaneel
Gebruiksgemak staat voorop bij goede hosting. Daarom gaan we bij de webhosting-pakketten kijken welke controlepanelen er gebruikt worden.
Uit ervaring weten we dat controlepanelen in eigen beheer (zoals bij Combell en Easyhost) meer op maat van de klant is gemaakt dan standaard-panelen zoals PLESK of DirectAdmin.
Wat is webhosting?
Webhosting of shared hosting is hosting waarbij verschillende websites op één server geplaatst worden. Daarbij deel jij dus een server met andere klanten van een webhost. Vandaar de naam ‘shared’ hosting.
Welk type hosting je neemt, hangt af van je noden. Want er zijn verschillende soorten hosting naast webhosting. De belangrijkste soorten hosting zijn ‘dedicated hosting met (‘private’) dedicated servers, maar ook VPS-hosting (Virtual Private Server) of cloud hosting. Wanneer je enkel e-mailadressen wil, zonder website, kies je voor e-mail-hosting.
Wat is reseller hosting?
Reseller hosting is vaak hosting die aangeboden wordt door een ‘herverkoper’. Dat kan een developer zijn of een digital agency, die de diensten van een host doorverkoopt. Met andere woorden: een ‘reseller’ haalt die hosting bij een grotere hosting-partner, en staat zelf niet in voor het beheer.
Hoe kan ik zien welke hosting een website gebruikt?
Via websites zoals hostingchecker.com kan je vaak zien wie een bepaalde website host. Opgelet: vaak zit er een CDN (Content Delivery Network) tussen jou en grotere websites. Daardoor kan je de host bij zulke websites niet zien.